Оръжията в айкидо и хакама

Обучението на оръжията в Айкидо е важно за изучаване на правилното разстояние от нападателя, като се гарантира вашата безопасност. Повтарящите се се движения в поразително голяма гама от форми помага да се разработи интуитивен смисъл на разстоянието и времето, което е от съществено значение в техниките без оръжие (тайджуцу).

Всички техники от Айкидо са базирани на защитата срещу оръжие (буки)! С цел да се гарантира, че те могат да се практикуват безопасно, е важно за учениците да знаят как да атакуват и да се защитават с тях. Използването на оръжията в обучението за напреднали се добавя елемент на интензивност, което е неразривна част от тайминга и ки но нагаре. Чрез практикуването на оръжията в Айкидо, ще можете да разберете всички Айки принципи на съвсем ново ниво.

Препоръчителен сет за Айкидо

За големи

За малки

 

ХАКАМА

 

Ние препоръчваме да закупите айкидо хакама от професионални сайтове.

Убедени сме, че хакамата Standard Tetron Aikido Hakama "Made in Japan" е изключително подходяща за практикуващите Такемусу Айкидо.

Цвят на хакамата е Black. Размера зависи от нивото на таза до глезена и е описан в бутона. Sizing.

 

За младежи и девойки се препоръчва половин размер по-голям.

 

ЛИНК 1

ЛИНК 2

 

Ако желаете да имате от дясната страна изписано вашето име на японски език, моля обърнете внимание на бутона Free Embroidery.

Следвайте следните препоръки:

Embroidery Color - Goleden Yelow или Orange

Embroidery Font - Katakana Gyoshotai

Embroidery Layout - Vertical (Tategaki)

Хакамата е стока поръчана от Япония, която е извън европейския съюз и е възможно да има митнически такси.

 

Новини

Поради големия интерес тази година Tакемусу Айкидо България организира два Айкидо лагера от 29-ти Юни до 6-ти Юли и от 14 Юли до 21-ви Юли 2019-та...
Местоположение : София , България Продължителност : Н еделя, 26 юли до Неделя 2 -ри Август График : 5 часа на ден от...