За нас

Такемусу Айки България е създаден през 1993 година в София от Сенсей Светозар Ангелов 6-ти Дан. Ние сме част от международната Организация Традиционно Айкидо, Такемусу Айкидо Интернейшънъл и Такемусу Айкидо Юръп, Такемусу Айки Томита Академия. Нашата цел е усъвършенстването на бойното изкуство Айкидо - Такемусу Айки (традиционно Айкидо). Практикуваме Будо всеки ден на професионално ниво. За да бъде овладяно пълното разбиране на различните форми отдаваме изключително значение на основните принципи в Такемусу Айки.

Използваме в тренировките си основните оръжия в Айкидо - бокен, джо и танто. Те са основната връзка с техниките без оръжие (риай). Организират се семинари и специални тренировки, за да могат формите да бъдат усвоени на високо ниво. За нас е важно да запазим ядрото на бойното изкуство и въпрос на чест да споделим знанията си с практикуващите Айкидо, който е свят на познание и умиротворение.

Такемусу Айки e Безграничната съзидателност на Айкидо. ТАКЕ, също означава и БУ,  "Бойна доблест". МУСУ произлиза от МУСУБУ, съзидателната сила на съществуването. ТАКЕМУСУ АЙКИ означава безграничната съзидателност на Aйкидо. "Айки" не е изкуството да се биеш или да побеждаваш враг. То е начин за хармонизиране на всички хора в едно семейство.

Новини

На 16-ти Октомври (Неделя) в 12.00 часа Такемусу Айки България ще вземе участие с демонстрация по Айкидо на дните на японската култура с...
29-те Дни на японската култура в България СОФИЯ 20 октомври (събота) 11:00-16:00 ч. Античен комплекс „Сердика“ (Ларгото между...